11. tammikuuta 2015

" I am better than I was and I will be better than I am "


ajattelin aloittaa nyt, tänä iltana. menen kuumaan suihkuun ja suljen hanan vasta sitten, kun olen valuttanut vanhan minäni viemäriin. pesen pois kaiken sen pahan, joka on vuosien mittaan minuun tarttunut. katkeruuden, pelon, ahdistuksen, syyllisyyden, inhon, kaiken sen. pesen pois kaiken sen, mitä en enää tarvitse. kaiken sen, mitä en enää tahdo kantaa mukanani.

tahdon vain tuntea oloni kevyeksi kaikin mahdollisin tavoin. viime kerrasta kun on jo kauan aikaa.

suihkun jälkeen hengitän syvään ja puen päälleni sinun vanhan t-paidan, mummun tekemät villasukat ja reikäiset legginsit. teen itselleni gluteenitonta kaurapuuroa, lisään joukkoon manteleita, banaania ja mustikoita. keitän kupillisen kamomilla teetä, istun alas ja kirjoitan.


kirjoitan kaikesta siitä, mistä tahdon eroon. kuinka minusta on jo liian kauan tuntunut niin kurjalta. kirjoitan sen kaiken ulos minusta. enkä lue edellisiä lauseita. kirjoitan vain. päästän irti. ehkä revin sivut lopuksi irti. ehkä suttaan tekstit niin, ettei niitä voi kukaan koskaan enää lukea. ehkä hymyilen ja annan niiden vain olla. ehkä en.

sitten kirjoitan siitä, millaisen elämän tahtoisin. millainen ihminen tahdon ja aion vielä joku päivä olla. haaveista, toiveista, unelmista, rakkaudesta, onnellisuudesta ja hyvästä olosta. kirjoitan siitä kaikesta, mitä tahdon elämääni lisää. sitten keitän vielä yhden kupillisen kamomilla teetä ja jatkan lukemaan kirjaa, joka kuukausia sitten jäi kesken.


tahdon vain tuntea oloni kevyeksi kaikin mahdollisin tavoin.

14 kommenttia:

 1. Sait kyyneleet silmiini! Juuri tuota olen itsekin miettinyt ja suunnitellut, mutten koskaan
  toteuttanut. Tämä teksti vastasi täydellisesti tuntemuksiani ja nyt tuntuu että pitää ryhtyä
  tekoihin eikä vain suunnitella. Kiitos niin paljon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi!! ei tarvitse kiitellä. ihana. kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti voit pian hyvin. aloittaminen on usein hankalinta, oli kyse sitten mistä tahansa. mutta me pystytään tähän ja ansaitaan olla onnellisia ja voida hyvin. oikeesti! ja jos joskus tahdot jutella, niin mä oon täällä ♥

   Poista
 2. Upeaa olet upea ihminen ja olen rakkaudella henkisesti mukana matkallasi tukena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon, kuka ikinä oletkaan ♥

   Poista
 3. voi jumpetti sä osaat kirjoittaa niin kauniisti AINA, tämä erityisesti oli oikein niin niin erityisen super kauniisti ajateltu koska mä tiedän että sä olet yhdessä itsesi kanssa luomassa jotain niiin kaunista että hymyilyttää ihan täällä asti !!! haleja ja ajatuksia kesäisistä kauniista kukkaisista tai jotain mitä tykkäät ajatella ja sellaista, sinä olet ihana pus ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apua en edes tiedä mitä sanoa!! niin ihana kommentti, kiitos kiitos kiitos, itse olet ihana ♥

   Poista
 4. tein vuosi sitten saman, useana aamuna ja voi kun toivon että onnistut totaalisesti!! luin muuten jännän asian, joka mun tekee mieli jakaa tässä, vaikkei ehkä kiinnostaisikaan: "Lääkäri ja tutkija Deepak Chopra selittää mieltä räjäyttävissä kirjoissaan, että syy on hyvin yksinkertainen: Me ohjelmoimme ajatuksillamme solumme vanhenemaan. Me sananmukaisesti myrkytämme kehomme pelolla, huolilla ja leppymättömyydellä.
  Ja mihin perustuvat pelkomme, huolemme ja kaunamme?
  Useimmiten menneisyyteen, jota ei enää ole kuin omassa mielessämme. Elämme kuin olisimme jo kuolleita. Kahlehdimme hyvän huomisen mahdollisuuden ikävän menneisyyden vankilaan."

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ihana. menneisyys pitäisi osata jättää menneisyyteen. pitäisi ottaa sieltä mukaan vain hyvät, tärkeät asiat. unohtaa se kaikki paha, koska no, sehän on jo mennyttä.

   Poista